Praktische informatie

Vergoeding

De behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vergoed als u een verwijzing hebt van de huisarts. Hierbij is het noodzakelijk dat er sprake is van een psychisch probleem dat onder de verzekerde zorg valt (DSM-V diagnose). Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een kortdurende behandeling, de Generaliseerde Basis GGZ (BGGZ) en de langer durende behandeling, de Specialistische GGZ (SGGZ). De huisarts bepaalt welke vorm het beste bij u past.

BGGZ verwijzing: De lengte van behandeling is afhankelijk van het zorgproduct: kort, middel of intensief.  Na de intake bespreken we in welke vorm u valt.

SGGZ verwijzing: het aantal zittingen is open, hieraan is geen limiet gesteld.

Eigen risico: Voor zowel de SGGZ als de BGGZ geldt het verplichte eigen risico van minimaal € 385.

LET OP: Ik werk contract vrij. De hoogte van de vergoeding van de behandeling verschilt per zorgverzekering en per pakket dat u gekozen hebt en kan ergens tussen de 60 en 100 % liggen.
Informeer daarom van te voren bij uw verzekeraar of overleg met mij.

Tarieven


De tarieven worden bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit. Afhankelijk van de diagnose en het aantal minuten dat u in behandeling bent geweest, wordt het tarief vastgesteld. Voor een overzicht van de tarieven van de SGGZ klik hier. 

 

De GB GGZ tarieven die in het schema staan, zijn de maximale NZA tarieven voor 2020. De tarieven variëren per  zorgverzekeraar van 89 tot 97 % van het NZA tarief :

Korte behandeling: €503,47
Middellange behandeling: €853,38
Intensieve behandeling: €1383,65

Onvolledig traject: €219,79

Het onvolledig traject wordt in rekening gebracht als u na een of twee sessies besluit te stoppen met de gesprekken en afziet van een behandeling.  Of als na twee gesprekken blijkt dat u geen DSM V diagnose heeft.

Zelf betalen

Indien geen diagnose gesteld kan worden die door zorgverzekeraars vergoed wordt en u toch psychotherapie wilt volgen, dan geldt een door de NZa voor 2020 vastgesteld tarief van €110,27 per sessie. Deze betaalt u geheel zelf.

 

Als u verhinderd bent en binnen 24 uur afmeldt, dan breng ik een wegblijf-tarief in rekening van €65,-. Dit bedrag wordt niet vergoed.

Klachten:

Indien u niet tevreden bent over de behandeling dan is het belangrijk om dit met mij te bespreken. We proberen dan samen tot een oplossing te komen. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden en de problemen binnen de behandeling niet verholpen zijn, kunt u zich wenden tot de Landelijke Vereniging van Vrijgevestige Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP). Voor meer informatie klik hier

Locatie

 

Psychologiepraktijk Bakels
gevestigd in Praktijk Vaillantlaan
Jan Olphert Vaillantlaan 70
1086 ZA Amsterdam

Email: info@psychologiepraktijk-amsterdam.nl

tel: +31 (0)6-24686499
BIG nr: 09920818316
KvK: 51756749

Routebeschrijving J.O. Vaillanlaan


Auto:
Vanaf de A10 afslag S114 Zeeburg.
Sla na de afslag rechtsaf richting IJburg (IJburglaan).
Ga bij het eerste stoplicht na de eerste brug (Enneüs Heermabrug) rechtsaf (J.O. Vaillantlaan).
Praktijk Vaillantlaan is aan het einde van de weg aan de linkerkant.

Openbaar vervoer:
Vanaf Amsterdam Centraal neemt u de IJtram 26.
Stap uit op halte Steigereiland.
De J.O. Vaillantlaan is enkele meters verderop aan de rechterzijde van de IJburglaan.
Praktijk Vaillantlaan is aan het einde van de weg aan de linkerzijde, 5 minuten lopen vanaf de tramhalte.


Warning: file_put_contents(/home/bakels/domains/psychologiepraktijk-amsterdam.nl/public_html/files/cache/pages/d/f/6/df6217590a9177fa3da15b73080184157a01591d47cfc97f403e6cb7980d4703.cache): failed to open stream: Permission denied in /home/rupz/share/installaties/concrete5634/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62