Praktische informatie

 

BELANGRIJK:  Ik werk zonder contracten met verzekeraars. Dit omdat de voorwaarden en beperkingen die zij stellen een ondermijning zijn van de kwaliteit van mijn dienstverlening. Als u een ‘echte’ restitutieverzekering heeft, dan krijgt u de volledige behandeling vergoed. Heeft u een naturapolis of combinatiepolis dan krijgt u een deel van de behandeling (tussen de 50 en 80%) vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over uw type polis.

Wilt u zelf de keuze houden bij welke zorgverlener u terecht wil? Dan is het noodzakelijk een restitutiepolis te kiezen, dit geeft u een vrije keus. 

Vergoeding 2024

De behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vergoed als u een verwijzing hebt van de huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist of van een BIG-geregistreerde hulpverlener in de GGZ. Hierbij is het noodzakelijk dat er sprake is van een psychisch probleem dat onder de verzekerde zorg valt (DSM-V diagnose).
Op de verwijsbrief dient expliciet vermeld te worden dat u wordt verwezen voor hulp binnen de Gespecialiseerde GGZ.  

Eigen risico: het verplichte eigen risico is minimaal € 385.

U kunt vooraf contact met uw zorgverzekeraar op nemen om te informeren naar het percentage vergoeding van zorg in mijn praktijk. Er zal u om een prestatiecode gevraagd worden; u kunt hiervoor de code CO0635 als voorbeeld gebruiken. Het reguliere (NZa) tarief voor deze code is €186,80-. (sessie van 60 min)

Facturen worden maandelijks verstuurd.

Zorgprestatiemodel

Binnen het Zorgprestatiemodel dat per januari 2022 geldig is, bestaan door de NZa vastgestelde bedragen voor alle mogelijke consulten binnen de ggz. Indirecte tijd (zoals dossiervoering, het schrijven van brieven of het uitwerken van diagnostisch onderzoek) is verrekend in de prijs van elk consult.

In mijn praktijk betreft het altijd consulten binnen een vrijgevestigde praktijk (kwaliteitsstatuut setting II) bij een psychotherapeut. Een intake of een sessie duurt  60 minuten. Intercollegiaal overleg (à € 76,35) vindt minimaal eenmaal per jaar plaats in het kader van een passende indicatiestelling en/of reflectie op lopende behandelingen. 

Hieronder ziet u de meest voorkomende consulten met bijbehorende bedragen.

   

45 min

60 min

90 min

120 min

Diagnostiek

 

€183,07

€211,06

€315,90

€440,15

Behandeling

 

€156,72

€186,80

€281,27

€402,66 

Zelf betalen

Indien geen diagnose gesteld kan worden die door zorgverzekeraars vergoed wordt en u toch psychotherapie wilt volgen, dan geldt een door de NZa voor 2024 vastgesteld tarief van € 132,24- per sessie. Deze betaalt u geheel zelf.

Als u verhinderd bent en binnen 24 uur afmeldt, dan breng ik een wegblijf-tarief in rekening van €65,-. Dit bedrag wordt niet vergoed.

Klachten:

Indien u niet tevreden bent over de behandeling dan is het belangrijk om dit met mij te bespreken. We proberen dan samen tot een oplossing te komen. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden en de problemen binnen de behandeling niet verholpen zijn, kunt u zich wenden tot de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP). Voor meer informatie klik hier

Locatie

Psychologiepraktijk Bakels

gevestigd in Praktijk Vaillantlaan
Jan Olphert Vaillantlaan 70
1086 ZA Amsterdam

Email: [email protected]

tel: +31 (0)6-24686499
BIG nr: 09920818316
KvK: 51756749

Routebeschrijving J.O. Vaillanlaan

Auto:
Vanaf de A10 afslag S114 Zeeburg.
Sla na de afslag rechtsaf richting IJburg (IJburglaan).
Ga bij het eerste stoplicht na de eerste brug (Enneüs Heermabrug) rechtsaf (J.O. Vaillantlaan).
Praktijk Vaillantlaan is aan het einde van de weg aan de linkerkant.

Openbaar vervoer:
Vanaf Amsterdam Centraal neemt u de IJtram 26.
Stap uit op halte Steigereiland.
De J.O. Vaillantlaan is enkele meters verderop aan de rechterzijde van de IJburglaan.
Praktijk Vaillantlaan is aan het einde van de weg aan de linkerzijde, 5 minuten lopen vanaf de tramhalte.